Kulturna i prirodna baština

Za promociju lokacija za snimanje na području Varaždinske županije kao film friendly regije kontinuirano se dopunjava multimedijska arhiva dodatnim filmskim lokacijama pogodnim za korištenje u audiovizualne svrhe, posebice za snimanje filmova, a pritom se posebno ističe bogata kulturna i prirodna baština. Korištenjem novog promotivnog vizualnog sadržaja u bitnome će se povećati vidljivost mikrolokacija diljem Varaždinske županije koje su pogodne za filmsku umjetnost.
Filmski turizam utječe na produljenje turističke sezone kao cjelogodišnjeg proizvoda, a turističke agencije sve češće u ponudu uvrštavaju obilazak lokacija snimanja, no za sada po tailor-made principu (ponuda temeljena na konkretnom upitu i zahtjevima klijenta).
Filmski ured Varaždin pokrenut je s namjerom privlačenja audiovizualnih produkcija na područje Varaždinske županije i s ciljem promocije i brendiranja Varaždinske županije kao filmske turističke destinacije. Brojne su koristi koje Varaždinska županija time može imati.
Koncept Varaždina i Varaždinske županije kao film friendly regije zasniva se na konceptu državnih poticaja, nacionalne strategije promocije Hrvatske kao pogodne za snimanje filmova te na konceptu razvoja gospodarstva, povećanju lokalne potrošnje, direktnih benefita za lokalnu zajednicu i promociju turizma i kulturne baštine.

Digitalni katalog sa svim otkupljenim fotografijama dostupan je ovdje.

Skip to content